Chocolate Banana Spring Roll with Cheese

Assalamualaikum...

Teruja betol saya hari ni nak kongsi hasil punggahan di dapur semalam hahaha al kisah nya lepas saya ternampak Chef Ezani, yang menang Masterchef Malaysia tu post kat Facebook dia. Nampak cam menarik...tengok bahan-bahan dan cara pun cam senang...jadi dengan pantas, saya pun cuba la gak...mana la tau kot-kot bley jadi chef gak satu hari nanti ahaha tak abis-abis dengan angan-angan Mat Jenin saya ni kan hehehe

Tak yah nak bebel panjang la kan...jom kita tengok apa bahan-bahan yang diperlukan...nama bukan main canggih (sebenarnya tak tau pun Chef Ezani bagi nama apa...saya men taram je sesuka hati ahaha), tapi bahan dia simple je...jom kita tengok sesama ye...

Haaa...ni lah post Chef Ezani yang menggugat jiwa raga =)

Bahan-bahan:
  • Pisang
  • Kulit popia
  • Nutella
  • Cheese
Cara-cara:
  1. Sebenarnya dah tak payah nak hurai pun cara-cara dia sebab Chef Ezani dah bagitau dah pun ahaha tapi takpelah, ni Chef Najah plak nak tolong tunjuk hehe
  2. Amik sekeping kulit popia...saya guna yang size kecik tu
  3. Sapu dengan Nutella. Ikut suka la nak banyak mana pun. Saya pun tak tau...men taram je tapi jangan banyak sangat...nanti manis...abis sme kena Diabetes haha tapi jangan risau..Vivix kan hadooo ahahah

    Sapu je Nutella, tak perlu nak teliti sangat

  4. Dah siap sapu, letak la pisang kat tengah. Ikutla nak letak sebijik ke...nak potong-potong ke...sesuka hati ye

    Konon style la susun gitu ahahaha

  5. Dah siap susun, tabur la dengan cheese. Saya guna yang untuk pizza topping tu...korang nak guna yang lain pun layan je...janji nama dia cheese

    Taburkan cheese banyak mana korang suka. Saya memang peminat cheese sejati
  6. Pastu boleh la menggulung...gulung tu ikutla kreativiti masing-masing...janji nutella tu tak terkeluar masa goreng.

    Nampak tu skill nak menggulung haha
  7. Saya men balut sesuka hati pastu memang ada la Nutella yang terkeluar...ke Nutella banyak sangat hahaha goreng kejap je...just untuk cairkan cheese gitu-gitu je

    Ni la hasil yang dah digoreng. Haaiippp...bukan hangus tau tapi Nutella bocor so abis minyak penuh dengan coklat ahahaha mahap kan daku ye =)
  8. Dah siap, jemput la makan...makan masa panas memang terbaik. Tapi agak melecurla gak lidah ni huhu yang bestnye....cheese meleleh tertarik keluar time kite gigit tu....perrgghhh!!! Mantap...hehe

    Potong kasi korang tengok...nampak tak cheese yang banjir di dalam tu sampai tak nampak pisang hahaha
Selamat mencuba!!

xoxo,

Najah Salwa
019.676.8776

Comments

Popular posts from this blog

[Review] Skincare by Skindom

Ciri-ciri, Bentuk Dan Warna Najis Yang Ideal

Gulai Siam Ayam & Rebung